Billedgalleri

Transport Øst blev afholdt første gang i 2009 og har siden været en årligt tilbagevendende begivenhed for transportbranchen i det østlige Danmark.

På det tidspunkt havde Lastbil Magasinet – som i dag er en del af mediehuset Danske Transport Medier – i en årrække afholdt lastbiltræf forskellige steder i landet, og på opfordring valgte Lastbil Magasinet også at gå ind i afholdelse af mere ”rendyrkede” faglige udstillinger inden for branchen for vejtransport. Første udgave af Transport Øst fandt derfor sted i september 2009 i Greve hos Lastas Trucks Danmark A/S og Mercedes-Benz CPH. Stedet var oplagt pga. beliggenheden tæt på København og E20 og dermed med lette adgangsforhold for besøgende fra hele Sjælland.

Transport Øst blev en succes fra starten med god opbakning fra udstillere og publikum, som havde savnet et samlingspunkt for transportbranchen øst for Storebælt.
Fag- og leverandørmessen blev i 2009 afholdt hos TEC i Hvidovre. Landtransportskolen var et perfekt område med gode tilkørsels- og parkerings forhold, så der var lagt op til endnu et godt arrangement.

Det er andet år i træk, at Transport Øst fandt sted i københavnsområdet.

”Da det er anden gang, vi afholder messen, og vi fik stor ros fra udstillerne sidste år, forventer vi en endnu større messe med endnu flere udstillere end første gang,” udtalte Morten Mainz fra Lastbil Magasinet, der var chef for udstillingen.

Omkring et halvt hundrede udstillere meldte deres ankomst på messen.

”Det var de mange positive tilbagemeldinger, vi fik sidste år, der gjorde, at vi valgte at gentage arrangementet i år. Og vi er glade for, at så mange igen i år har valgt at støtte op om begivenheden,” sagde salgschef Bjarne Routhe fra Lastbil Magasinet.
Den tredje udgave af Transport Øst vendte tilbage til den gode beliggenhed i Greves industrikvarter, som også lagde grund til den første udgave af messen i 2009. I 2009 var det en kæmpe succes med godt vejr og mange gæster. Efter den lidt skuffende messe i 2010 i Hvidovre, der var præget af dårligt vejr og for få gæster, var det derfor med store forventninger, at Transport Øst vendte tilbage til Greve og arealet ved Ventrupparken, hvor Lastas Trucks Danmark A/S og Mercedes-Benz CPH holdt til i det daglige.

Der var god opbakning fra både store importører af lastbiler og trailere, ligesom en lang rækker udstillere inden for uddannelse, finansiering, dæk, trucks, kraner og tilbehør meldte deres ankomst på fagmessen.

”Beliggenheden er perfekt i Greve, og vi er glade for igen at have mærket den store opbakning fra udstillerne,” sagde salgschef Bjarne Routhe fra Lastbil Magasinet, der stod bag arrangementet.
Det var fjerde gang, at transportudstillingen Transport Øst blev afholdt i københavnerområdet. Som i 2011 finder arrangementet igen sted på Mercedes-Benz CPH og Lastas’ område, Ventrupparken i Greve.

Siden 2009 messen fundet sin form og igen i 2012 er det naturligvis lastbilerne, der sætter publikums forventninger højt. Både Iveco, Renault, Mercedes, MAN, Volvo og DAF, var repræsenteret og kunne præsentere deres lastbilprogram. Der var desuden mulighed for at komme i snak med udbydere af kraner, trailere, og opbyggere, der viste deres produkter frem. Samtidig var der masser af tilbehør samt mulighed for at få en dialog med de lokale uddannelsessteder med tilknytning til vognmandsbranchen.

”Transport Øst, som vi arrangerede første gang i Greve i 2009, har bidt sig fast som Sjællands transportmesse, og vi er glade for udstillernes opbakning til igen at kunne arrangere det årlige samlingspunk for trasnsportbranchen øst for Storebælt,” sagde Bjarne Routhe fra Lastbil Magasinet, der stod bag udstillingen.
Med solskin og en frisk vind i ryggen var de ydre omstændigheder helt i orden for Transport Øst 2013 i Greve, hvor transportbranchen øst for Storebælt for femte gang blev samlet til udstillingen, der er det årlige samlingspunkt for Sjællands transportbranche.

Med et halvt hundrede udstillere på plads var messen igen i år vokset lidt, og det kvitterede en lind strøm af besøgende over både lørdag og søndag for ved at kigge forbi arealerne på Ventrupparken lige ved motorvej E20.

Der var en lang række lastbil-nyheder, der for første gang var udstillet på dansk grund – og det trak naturligvis et stort publikum til. Men der var tilfredshed at spore hos både de store, mellemstore og små udstillere.

”Det er længe siden, jeg har haft så god en messe. Vi har snakket med rigtig mange vognmænd både lørdag og søndag, og når jeg kommer hjem og får gjort arbejdet færdig, så har jeg nok solgt 150 lastbil-dæk alene på messen her. Så vi har allerede bestilt plads til næste år,” sagde Søren Brinck, key account manager hos Euromaster.

Længere nede ad gaden hos Loadmaster Weighing Systems kunne en træt, men tilfreds Søren Nielsen også gøre status over weekendens anstrengelser.

”Det har været fint. Vi har fået talt med rigtig mange og har haft en god weekend. Alene søndag har vi solgt 158 dæktryksalarmer, så det kan jeg ikke klage over,” fortalte Søren Nielsen.
Tiden var igen den, hvor man kunne mødes med kolleger og konkurrenter på Sjællands velbesøgte transport- og logistikmesse.
For sjette gang åbnede Transport Øst dørene til Sjællands stor transportmesse. Og de gode takter fra de senere år fortsætter med 2014-ud-gangen, hvor et halvt hundrede udstillere var på plads til to dage med masser af god fagsnak, kollegialt samvær og sikkert også en række gode handler hen over standene. Transport Øst blev i 2014 afholdt med opbakning fra Greve Kommune. ”Vi er fantastisk glade for alle de virksomheder, der har meldt deres ankomst – og at vi allerede tre uger før messen afholdes, kunne melde udsolgt,” sagde direktør Bjarne Routhe fra Danske Transport Medier, der stod bag udstillingen. Der var rig mulighed for at se på lastbiler. I alt 13 virksomheder, der handlede med lastbiler, var med på messen. Hertil kom forhandlere af trailere, kraner, opbygninger, finansiering, uddannelse, rådgivning, tilbehør, dæk, olieselskaber og meget andet.
Tiden var igen den, hvor man kunne mødes med kolleger og konkurrenter på Sjællands velbesøgte transport- og logistikmesse. For sjette gang åbnede Transport Øst dørene til Sjællands stor transportmesse. Og de gode takter fra de senere år fortsætter med 2014-ud-gangen, hvor et halvt hundrede udstillere var på plads til to dage med masser af god fagsnak, kollegialt samvær og sikkert også en række gode handler hen over standene. Transport Øst blev i 2014 afholdt med opbakning fra Greve Kommune. ”Vi er fantastisk glade for alle de virksomheder, der har meldt deres ankomst – og at vi allerede tre uger før messen afholdes, kunne melde udsolgt,” sagde direktør Bjarne Routhe fra Danske Transport Medier, der stod bag udstillingen. Der var rig mulighed for at se på lastbiler. I alt 13 virksomheder, der handlede med lastbiler, var med på messen. Hertil kom forhandlere af trailere, kraner, opbygninger, finansiering, uddannelse, rådgivning, tilbehør, dæk, olieselskaber og meget andet.
For syvende gang åbnede Transport Øst dørene i 2015. Der var ingen 7-års-krise at spore hos Sjællands store transportmesse. Således var et halvt hundrede udstillere i 2015 på plads til et par dage med masser af fagsnak, kollegial hygge og en masse gode handler hen over standene.

”Mange udstillere meldte sig klar til i år allerede, da vi lukkede messen ned sidste år, og der er også kommet enkelte nye til. Man fornemmer, at det så småt går fremad i branchen, og der er kommet mere optimisme ude hos leverandørerne til branchen,” sagde Bjarne Routhe fra Danske Transport Medier, der stod bag Transport Øst.

Udstillingen havde igen i år opbakning fra Greve Kommune, som arbejdede aktivt på at skabe bedre rammer for transporten i området.

”Greve har den bedst tænkelige placering med gode tilkørselsforhold lige ud til motorvejen, og stedet er let at komme til fra hele Sjælland og Lolland-Falster. Det er en del af årsagen til, at messen siden starten i 2009 har bidt sig fast som det årlige samlingspunkt for transportbranchen øst for Storebælt,” sagde Bjarne Routhe.

For niende gang åbnede Transport Øst portene i Ventrupparken i Greve. Udstillingen meldte alle standpladser udsolgt og arrangøren Danske Transport Medier havde igen opbakning fra Greve Kommune.

Seks af de syv store lastbilmærker deltog i 2017 på Transport Øst, så der var rig mulighed for at se på lastbiler, ligesom udstillerlisten også bestod af forhandlere af trailere, kraner, opbygninger, finansiering, uddannelse, rådgivning, tilbehør, dæk, olieselskaber og meget andet.

”De fleste udstillere meldte sig allerede til, da vi lukkede messen ned sidste år, og derudover er der kommet nogle nye til i stedet for andre. Generelt fornemmer man, at det går fremad i branchen, og der er god interesse fra udstillere til at komme og møde resten af branchen på den her måde,” sagde Jeanette Routhe fra Danske Transport Medier, der stod bag Transport Øst.

Greve Kommune var utrolig glade for og stolt over, at Sjællands største transportmesse for ottende gang blev afholdt i Greve. Kommunen glædede sig over, at der i alle årene har været en stor opbakning til Transport Øst. Siden 2009, hvor transportmessen blev afviklet for første gang, er der år for år kommet flere udstillere og besøgende til messen. Nogle kommer langvejs fra, mens andre bor lige rundt om hjørnet eller i en af nabokommunerne. Der var ingen tvivl om, at den her fagmesse samler transportbranchen i Greve.

”Mange udstillere meldte sig klar til i år allerede, da vi lukkede messen ned sidste år, og der er også kommet enkelte nye til. Man fornemmer, at det så småt går fremad i branchen, og der er kommet mere optimisme ude hos leverandørerne til branchen,” sagde Bjarne Routhe fra Danske Transport Medier, der stod bag Transport Øst.

Udstillingen havde igen i år opbakning fra Greve Kommune, som arbejdede aktivt på at skabe bedre rammer for transporten i området.

”Greve har den bedst tænkelige placering med gode tilkørselsforhold lige ud til motorvejen, og stedet er let at komme til fra hele Sjælland og Lolland-Falster. Det er en del af årsagen til, at messen siden starten i 2009 har bidt sig fast som det årlige samlingspunkt for transportbranchen øst for Storebælt,” sagde Bjarne Routhe.

Transport Øst for 10. gang
Udstillerne i denne jubilæumsudgave af udstillingen bestod af et bredt udvalg af forhandlere og leverandører til branchen.

”Det har igen været en forrygende weekend. Vi er stolte over, at Transport Øst har kunnet etablere sig som transportbranchens årlige mødested på Sjælland, og det skyldes først og fremmest den opbakning, vi har fået fra trofaste udstillere og publikum, som der bliver flere af år for år. Det er vi meget taknemmelige for, og vi ser frem til at udvikle messen yderligere i de kommende år,” sagde Jeanette Routhe, direktør i Danske Transport Medier, som stod bag arrangementet.

Værtskommunen Greve var ligeledes glade for at lægge asfalt til den populære transportmesse, sagde borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann:

”Det er imponerende, at besøgstallet og antallet af udstillere har været stigende år for år. Der er ingen tvivl om, at Transport Øst med årene er blevet et stærkt brand, der samler transportbranchen,” sagde Pernille.